Румунія ввела обмеження на кордоні з Україною

П'ятниця, 15 листопада 2013, 17:15

Румунія вводить обмеження на ввезення із України кількості товарів однією особою протягом 7 днів.

Як повідомляє прес-служба Мінінфраструктури та Держприкордонслужби України, обмеження стосується продуктів харчування, тютюнових виробів, паливно-мастильних матеріалів.

Згідно з указом національної агенції податків Румунії від 29 жовтня, у пункті пропуску "Сігету Мармацієй" (Румунія) з 1 до 15 листопада цього року проводився експеримент.

"Згідно з ним кожен громадянин письмово декларує товар, який переміщує територією Румунії. А співробітники митної служби Румунії здійснюють перевірку та внесення інформації до спеціальних баз даних", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

З 15 листопада відповідне нововведення запроваджується в усіх пунктах пропуску на українсько-румунському кордоні.

"З огляду на це, можливе виникнення черг транспортних засобів у пунктах пропуску Мукачівського та Чернівецького прикордонних загонів через збільшення часу оформлення румунською стороною", - зазначають у Мінінфраструктури.

У свою чергу Держприкордонслужба у регіонах утворила "ситуативні групи" з питань забезпечення функціонування пунктів пропуску та уточнила порядок взаємодії з контрольними органами у пунктах пропуску через держкордон.

Міжнародним автомобільним перевізникам рекомендовано враховувати зазначену інформацію при плануванні перевезень до Румунії.

Як відомо, наприкінці жовтня на кордоні Росії й України в пунктах пропуску Донецької й Луганської областей сталося скупчення декількох десятків вантажних транспортних засобів. 

Як заявили у Держприкордонслужбі, черги утворювалися через те, що відповідними органами РФ розпочато заходи щодо забезпечення дотримання митного транзиту, що стосуються товарів, які ввозяться на територію Митного союзу.

12 листопада у Сумській області на міждержавному пункті пропуску "Бачівськ" утворився затор із вантажних автомобілів через нові правила російської митниці.

Українська правда 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: