Держзембанк планує прокредитувати аграріїв на 15 мільярдів

Четвер, 14 листопада 2013, 19:48

Державний земельний банк зможе в 2014 році надати аграріям кредити на загальну суму 15 млрд гривень у разі передачі земель сільськогосподарського призначення в капітал банку.

Про це повідомила журналістам голова правління банку Світлана Скосирська, передає УНІАН.

"Я планую, що, якщо все складеться нормально, в 2014 році близько 15 млрд гривень ми зможемо дати", - сказала Скосирська.

За її словами, ці гроші банк зможе акумулювати за рахунок здачі земель в оренду та залучення коштів з-за кордону.

Реклама:

Крім того, Держзембанк буде розвивати програми кредитування спільно з бізнес-партнерами. Зокрема, угоду про співпрацю вже підписано з "Ощадбанком", повідомила Скосирська.

За інформацією видання, правління Держзембанку очікувало, що державні землі сільськогосподарського призначення надійдуть в управління банку в жовтні поточного року. Однак необхідні для цього зміни до законодавства поки ще внесені не були.

Разом з тим, аграрні асоціації виступили проти передачі банку 10,4 млн га державних сільгоспземель, заявивши, що таким чином буде створена державна монополія.

Як повідомлялося, Державний земельний банк розглядає заявки на видачу кредитів на поповнення оборотних коштів від 3 аграрних підприємств на суму близько 2 млн гривень і термін до 3 років кожен.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: