Volkswagen відкликає 1,7 мільйона автомобілів

Четвер, 14 листопада 2013, 18:46

Volkswagen AG відкликає більше 1,68 мільйона автомобілів по всьому світу через можливі несправності.

Про це повідомляє агентство Bloomberg, передає "Інтерфакс-Україна".

За інформацією видання, компанія має намір відкликати близько 800 тисяч автомобілів Tiguan, в тому числі порядку 147 тисяч у Німеччині, випущених у період з початку 2008 до середини 2011 року, через можливі несправності системи освітлення.

Крім цього, Volkswagen відкличе 239 тисяч пікапів Amarok через загрозу витоку палива в цих автомобілях.

Реклама:

Ще 640,309 тисяч автомобілів буде відкликано в Китаї для заміни трансмісійного масла в коробці передач цих машин на мінеральне з синтетичного , що як очікується , дозволить уникнути потенційних відмов роботи електрообладнання в автомобілях.

У Китаї Volkswagen відкличе автомобілі Golf, Beetle, Lavida і Passat, а також деякі автомобілі Audi, вироблені в КНР або імпортовані в неї в період з січня 2009 по червень 2013 року.

У березні поточного року компанія вже відкликала більше 380 тисяч автомобілів в Китаї через потенційні проблеми з коробкою передач.

"Ця проблема не є проблемою тільки Volkswagen, це те, що відбувається з усіма виробниками, що випускають автомобілі для масового споживання", - відзначає аналітик Nord LB в Ганновері Франк Шойп.

За його словами, витрати Volkswagen, пов'язані з відкликанням автомобілів, ймовірно будуть виражатися високим двозначним або навіть тризначним числом в мільйонах євро, що ускладнить досягнення компанією цільового показника прибутку цього року.

Раніше в цьому місяці про відкликання автомобілів в різних країнах світу оголосили і інші автовиробники: Chrysler Group LLC, Toyota Motor Corp і Mitsubishi Motors Corp.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: