Крим хоче торгувати з Каліфорнією

Четвер, 14 листопада 2013, 15:06

Голова ради міністрів АР Крим Георгій Псарьов вважає, що у Криму та Каліфорнії є потенціал для розвитку торгівельно-економічних зв’язків.

Про це він заявив, перебуваючи з робочим візитом у Каліфорнії, повідомляє прес-служба Кабінету міністрів.

"У нас багато спільного. Особлива увага в регіонах приділяється розвитку туризму, сільського господарства, транспортної інфраструктури та промисловості, а також паливно-енергетичного комплексу, включаючи проекти альтернативної енергетики", - підкреслив він.

Також він додав, що за всіма цими напрямами у регіонів є точки дотику, які в найближчому майбутньому можуть бути оформлені в довгострокові угоди про співпрацю".

Реклама:

У свою чергу, радник Голови Ради міністрів АРК Олексій Стародубов відмітив, що в Криму створюються максимально сприятливі умови для залучення інвестицій.

Директор офісу мера Сан-Франциско Марк Чендлер виразив зацікавленість у розробці двосторонньої угоди між Каліфорнією та Кримом, повідомляє прес-служба.

"Перспективи взаємовигідної співпраці підкріплено наявністю в Криму Стратегії соціально-економічного розвитку та правильністю ведення інвестиційної політики в регіоні. Наші регіони також можуть обмінюватися досвідом в області муніципального управління та захисту прав інтелектуальної власності", - відмітив Чендлер.

Крім того, у рамках візиту кримська делегація провела робочу зустріч з віце-президентом з питань міжнародних відносин Торгово-промислової палати Каліфорнії Сюзан Стірлінг, ряд ділових зустрічей з представниками бізнес-кругів і української громади в місті Сакраменто.

"Торгово-промислова палата Каліфорнії готова сприяти просуванню кримських товарів на території штату, а також надати інформаційної підтримки інвестиційним проектам шляхом публікацій у виданнях палати", - повідомила Стірлінг.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: