Клименко запросив у артистів інформацію про сплату податків

Четвер, 14 листопада 2013, 09:34

Міністерство доходів і зборів починає перевірки громадян України, що працюють за контрактами за кордоном, у тому числі відомих артистів і спортсменів.

Про це повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" джерело у відомстві.

"Мета - перевірити, чи всі отримані від закордонної діяльності доходи задекларовані і чи сплачені з них податки в Україні", - сказав співрозмовник агентства.

Як стверджує джерело, відповідні запити вже направлені таким відомим естрадним виконавцям і спортсменам, як Ані Лорак, Таїсія Повалій, Елка , Святослав Вакарчук, Віра Брежнєва-Кіперман, Андрій Воронін.

Реклама:

Як повідомлялося, на минулому тижні міграційна служба РФ звинуватили музикантів українського гурту "Океан Ельзи", лідером якої є Вакарчук, і організаторів їхнього концерту у порушенні міграційного законодавства.

За даними російського відомства, музиканти не оформили дозвільні документи на здійснення трудової діяльності на території РФ музиканти.

Пізніше група повідомила, що проблема була врегульована, однак цей випадок активно обговорювалося в ЗМІ, в тому числі порушувалося питання отримання гонорарів і сплати податків українськими артистами за закордонні виступи та іноземними артистами за концерти в Україні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!