Іванющенко-молодший продає проблемний Західінкомбанк

Середа, 13 листопада 2013, 19:10

Арсен Іванющенко, син народного депутата Юрія Іванющенка, вирішив продати акції Західінкомбанку і вийти з управління цією фінансовою установою.

Про це пише "Інтерфакс-Україна".

"Мною прийнято рішення в самий найближчий час продати акції банку, а також вийти з стратегічного та операційного управління банком", - йдеться в поширеному ним повідомленні.

"Робота банку, я так розумію, буде продовжуватися. Боржники будуть покарані. Вкладники обов'язково отримають всі свої виплати. Але мені особисто, у зв'язку з відвертою інформаційною війною навколо мого імені, нецікаво більше брати участь у всьому цьому абсурді", - додав Іванющенко.

Реклама:

У повідомленні не уточнюється, про який саме пакет йдеться.

Однак Іванющенко нагадує, що восени 2010 року, щоб не допустити банкрутства цього великого регіонального банку, "ми викупили акції ЗІБа", в якому вже на той момент працювала санаційна команда.

Співвласник додав, що в банку була сформована нова управлінська команда і була влита "достатньо велика сума реальних грошей", що дозволило стабілізувати фінансову ситуацію.

"Після чого перейшли до вкрай важкої, але і вкрай необхідної претензійної роботи з великою кількістю проблемних боржників, які свого часу були в дуже тісних відносинах з колишнім керівництвом банку і які на 90% тримають сьогодні в своїх руках банківські борги", - зазначив Іванющенко.

Він пояснив, що після цього боржники ЗІБа і розв'язали компроматну інформаційну кампанію проти нових власників банку.

Як повідомлялося, у квітні 2010 року Західінкомбанк повідомив про те, що пов'язаний з Іванющенком та Іваном Аврамовим венчурний фонд "Інноваційні стратегії" сконцентрував майже 98,74% акцій фінустанови.

У січні 2011 року було опубліковано повідомлення про те, що британська Parroks Corporation Limited придбала 51% акцій Західінкомбанку, а частка "Інноваційних стратегій" скоротилася до 48,463%. Такий розподіл акцій зберігався і на середину цього року.

Західінкомбанк, згідно з даними Нацбанку, за розміром активів (807,9 млн гривень) займав на 1 липня цього року 115 місце серед 176 українських банків.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: