"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ОЕСР: економіка Китаю та єврозони відновлюється, в Росії – зростання мляве

Середа, 13 листопада 2013, 13:26

Економічне зростання показує ознаки відновлення в єврозоні, Китаї і Великобританії, залишаючись млявим в Індії, Бразилії та Росії.

Про це пише The Wall Street Journal, посилаючись на дані Організації економічного співробітництва та розвитку.

Випереджаючі індикатори організації свідчать, що глобальне економічне зростання, ймовірно, відновиться в найближчі місяці, ослабивши побоювання щодо продовження спаду в Китаї та інших економіках, що розвиваються. 

Хоча світове зростання буде слабшим, ніж очікувалося раніше,  цілком імовірно, його темпи прискоряться в 2014 році, порівняно з 2013, зазначає видання.

Реклама:

При цьому швидкість розширення великих економік буде скромною за історичними міркам, наголошують у WSJ.

Дані, опубліковані ОЕСР на початку цього місяця вказують на ослаблення інфляційного тиску по всьому світу. Центральні банки, швидше за все, не стануть змінювати грошово-кредитну політику ще протягом тривалого часу.

Випереджаючі індикатори ОЕСР також вказують на те, що після уповільнення на початку цього року, економічне зростання в Китаї може продовжитись після зростання в третьому кварталі. Національне бюро статистики Китаю минулого місяця повідомило, що валовий внутрішній продукт протягом трьох місяців до вересня був на 7,8% вище.

"Композитні випереджаючі індикатори свідчать про поліпшення росту в більшості великих країн-членів ОЕСР, а також, можливо, в Китаї", - розповіли в Паризькому центрі досліджень.

Дані показують, що зростання в єврозоні буде стійким завдяки Німеччині та за допомогою Італії і Франції. Це зменшить напруження серед політиків, тому що деякі дослідження вказували на те, що зростання втрачає динаміку, пише видання. 

Цифри які опублікують в четвер, як очікується, покажуть, що економіка зони євро зросла другий квартал поспіль, хоча і в більш повільному темпі.

Великобританія повернулася до зростання в першому кварталі цього року. Офіційні дані показали, що економіка зросла в річному еквіваленті на 3,2 % у третьому кварталі порівняно з 2,8% у другому.

Випереджаючі індикатори вказують на незначні зміни в США і Японії, на відміну від Канади, де очікується зростання.

Для Індії, Бразилії та Росії, показники продовжують вказувати на мляве зростання.

ОЕСР повідомила, що її головний індикатор економічної активності в 34 розвинених країнах-членах зріс до 100,7 пунктів у вересні з 100,6 у серпні. Показник у 100,00 пунктів означає, що тенденції залишаються без змін.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!