Samsung став світовим лідером за кількістю проданих "мобілок"

Середа, 13 листопада 2013, 12:27

Samsung Electronics став в III кварталі світовим лідером за кількістю проданих мобільних телефонів, зайнявши 28,7% глобального ринку.

Про це пишуть "Ведомости" з посиланням на "Ренхап".

Як повідомляється, з липня по вересень компанія продала рекордні 120 млн телефонів, що на 16,6% більше, ніж у такий же період минулого року, і лідирувала в Північній Америці, Європі, Азії, Африці і на Близькому Сході.

За цей же квартал Nokia продала 64,6 млн мобільників, Apple - 33,8 млн.

Реклама:

Агентство підкреслює, що в III кварталі Samsung змістив Nokia з позиції лідера з продажу на Близькому Сході і в Африці, це сталося вперше.

У липні керівник мобільного підрозділу Samsung Кім Хенджун очікував, що в III кварталі 2013 році продажі смартфонів сповільняться.

Також компанія попередила, що середня ціна продажу смартфона знижується через зростання в портфелі Samsung питомої ваги моделей середньої та низької цінової категорії.

Однак потім виявилося, що прибуток мобільного підрозділу компанії в звітному періоді становив 6,7 трлн вон проти 5,36 трлн вон роком раніше, а продажі підрозділу - 36,57 трлн вон.

Чистий прибуток компанії в звітний період зріс на 26% в річному вимірі до 8,24 трлн вон (7,76 млрд доларів).

Продажі смартфона Galaxy S4, який був запущений на ринок в кінці квітня, нещодавно перевалили за 40 млн штук. Це трапилося на місяць раніше, ніж у його попередника, Galaxy S3.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!