У Януковича намагаються виправдати непідписання угоди з ЄС

Вівторок, 12 листопада 2013, 20:06

Регіонали промисловці попросили президента Віктора Януковича на рік відкласти асоціацію з ЄС.

Про це йдеться в повідомленні на офіційному сайті президента.

"У нас сьогодні величезні проблеми з Росією, Казахстаном, куди ми відвантажуємо більше 50% продукції", - сказав депутат від партії регіонів Валентин Ландик.

За словами Ландіка, така ситуація пов'язана з митною політикою України та Росії, а також з правилами СОТ.

Реклама:

Він зазначив, що українська продукція може стати неконкурентоспроможною після підписання асоціації з ЄС, оскільки в такому випадку обсяги експорту українських товарів до країн Митного союзу будуть обмежені.

"Якщо це можна, давайте підписання на один рік поки перенесемо. Ще дайте нам можливість підготуватися, дайте можливість закупити обладнання. Це велике прохання не тільки моє, це велике прохання промисловців", - сказав Ландік.

Президент ВАТ "Новокраматорський машинобудівний завод" Георгій Скудар також звернув увагу на існуючі проблеми в поставках української продукції на ринки країн Митного союзу.

"Зараз мова йде про підписання асоціації з Європою - так ніхто нас там не чекає. Як ми не могли поставити в Німеччину ніколи прокатний стан, ми його і тепер не поставимо. Більше того, там в машинобудуванні безробіття побільше, ніж у нас", - сказав Скудар.

Як відомо, народному депутату Валентину Ландику належить більше 78% акцій ПАТ "Норд" - головного підприємства групи "Норд" - інтегрованого науково-виробничого об'єднання машинобудівних заводів і організацій з річним оборотом понад 1 млрд доларів.

Георгій Скудар - з 2002 до 2012 року - народний депутат України від Партії регіонів. Член комітету ВР з питань економічної політики.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: