Fitch знизив рейтинги 11 українських компаній

Вівторок, 12 листопада 2013, 17:40

Рейтингове агентство Fitch Ratings знизило кредитні рейтинги дефолту емітента в національній та іноземній валютах 11 українських компаній до "В-" з "В" з негативним прогнозом у зв'язку зі зниженням до аналогічного рівня суверенного рейтингу країни.

Про це йдеться в повідомленні агентства, розміщеному на його корпоративному сайті, передає УНІАН.

За інформацією видання, знижені рейтинги агрохолдингів "Авангард", "Кернел", "Миронівський хлібопродукт", "Мрія", "Укрлендфармінг", енергетичного холдингу "ДТЕК", гірничо-металургійних "Метінвест" і "Fintest Trading", гірничо-збагачувальної компанії "Ferrexpo", а також транспортної "Лемтранс" і НАК "Нафтогаз".

"Рейтингові дії в іноземній валюті пов'язані зі страновим обмеженнями, а в національній відображають погіршення економічних перспектив України, в тому числі очікування зниження темпів зростання ВВП і ризиків погіршення бізнес-середовища, які можуть вплинути на діяльність компаній", - сказано в повідомленні.

Реклама:

Як повідомлялося, 8 листопада Fitch Ratings знизило суверенний довгостроковий рейтинг України та рейтинг дефолту емітента в національній валюті до рівня "В-" з "В" з негативним прогнозом.

Крім того, був знижений рейтинг євробондів України до рівня "В-" з "В".

Тоді ж агентство Standard & Poor's Ratings Services знизило довгострокові кредитні корпоративні рейтинги двох найбільших українських агрохолдингів "Мрія" і "Миронівський хлібопродукт" до рівня "В-" з "В" з негативним прогнозом для обох холдингів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: