"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Зниження рейтингу України агентством Fitch було питанням часу - експерт

Понеділок, 11 листопада 2013, 20:57

Зниження рейтингу України агентством Fitch вже повністю враховано кредитними ринками, оскільки після рішень S&P і Moody's це, за великим рахунком, було лише питанням часу.

Таку думку "Економічній правді" висловила головний економіст Dragon Capital Олена Бєлан.

"Агентство Fitch знизило у п'ятницю суверенний рейтинг України на один пункт до B-, зберігши негативний прогноз", - заявила Бєлан.

Також вона зазначила, що серед основних причин зниження агентство назвало "все більш нестійку позицію по зовнішньому фінансуванню" і обмеження у здатності держави залучати кредити в іноземній валюті.

Реклама:

"Відповідно до прогнозу Fitch, гривня девальвує до 9 гривень за долар до кінця 2014 року, при цьому, на думку рейтингового агентства, фінансова система та економіка країни здатні впоратися зі зниженням курсу не більше ніж на 10-15% без наслідків для поточних рейтингів", - підкреслює експерт.

За її словами, зниження рейтингу агентством Fitch передували аналогічні дії агентств S&P (нижче на один пункт до B- 1 листопада) і Moody's (на один пункт до Caa1 20 вересня).

Таким чином, новий рейтинг Fitch відповідає рейтингу S&P і на один ступінь перевищує рейтинг Moody's.

"Прогноз у всіх трьох рейтингових агентств залишається негативним, що за їх методології означає можливість нового зниження рейтингу протягом найближчих 12 місяців з імовірністю, щонайменше, один до трьох", - заявила Бєлан.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: