Бразилія запропонувала Україні реалізовувати космічні програми разом

Понеділок, 11 листопада 2013, 20:34

Бразилія запропонувала Україні створити спільні підприємства для реалізації спільних космічних програм.

Про це повідомив міністр економічного розвитку Ігор Прасолов після Шостого спільного засідання Міжурядової українсько-бразильської комісії з торговельно-економічного співробітництва, передає УНІАН.

"За інформацією міністра, бразильська сторона запропонувала українським підприємствам космічної галузі розглянути питання створення спільних підприємств з бразильськими компаніями з метою підвищення ефективності реалізації космічних програм Бразилії та України", - йдеться в повідомленні.

У ході засідання Україна і Республіка Бразилія також намітили практичні кроки з подальшої реалізації стратегічно важливих проектів у сферах космосу та охорони здоров'я.

Реклама:

За словами Прасолова, реальним підтвердженням стратегічного партнерства між Україною та Бразилією є спільний космічний проект "Циклон - 4 - Алкантара".

"Цей проект є надзвичайно важливим не тільки з комерційної точки зору. Успіх проекту "Циклон - 4 - Алкантара" стане підтвердженням здатності України і Бразилії реалізовувати проекти такого масштабу", - упевнений міністр.

При цьому він повідомив, що сторони домовилися вивчити нові можливості космічного співробітництва і спільного розвитку нових проектів.

Як повідомлялося, на сьогоднішній день вже працює україно-бразильське СП "Алкантара Циклон Спейс", яке займається реалізацією міжнародного проекту " Циклон".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: