Коломойський не хоче платити Carpatsky Petroleum 146 мільйонів

Понеділок, 11 листопада 2013, 20:06

"Укрнафта" оскаржила в шведському суді рішення Арбітражного інституту Торгової палати Стокгольма, який зобов'язав компанію виплатити Carpatsky Petroleum Corporation 145,7 млн доларів компенсації.

Про це повідомила прес-служба найбільшої нафтовидобувної компанія України, передає "Інтерфакс-Україна".

У прес-службі зазначають, що арбітражне рішення, про визнання та виконання якого в українських судах запитує Carpatsky Petroleum, не враховує обставини справи, які істотно впливають на кінцеві висновки.

"У зв'язку з цим "Укрнафта" звернулася до місцевого суду Швеції із заявою про оскарження зазначеного рішення . Право на оскарження арбітражного рішення передбачено і гарантується шведським законом "Про арбітраж", - йдеться в повідомленні компанії.

Реклама:

У прес-службі також відзначили, що Стокгольмський суд ухвалив зазначену заяву ПАТ "Укрнафта" і знайшов достатніми підстави для відкриття провадження у справі про оскарження арбітражного рішення. Результатом розгляду справи може стати скасування арбітражного рішення.

За даними "Укрнафти", Carpatsky Petroleum, яка була затверджена в якості інвестора за договором про спільну діяльність, припинила своє існування ще у 1996 році, але дана інформація була прихована, і від імені компанії тривало укладення додаткових угод до договору про спільну діяльність.

"Майже з самого початку своєї діяльності в Україні, особи, які представляли техаську компанію, діяли як в порушення взятих на себе договірних зобов'язань, так і в порушення норм законодавства України", - йдеться в повідомленні.

За словами представників компанії, дані обставини були встановлені Генеральною прокуратурою в ході перевірки та державними судами України в рішеннях, що вступили в законну силу.

"Зараз на розгляді органів знаходиться заява "Укрнафти" та її дочірньої структури щодо притягнення винних осіб до кримінальної відповідальності", - зазначають у прес-службі.

"Розуміючи безпідставність позову "Карпатські Петролеум Корпорейшн", вказуючи на недійсність документів і хибність показань, наданих компанією в обгрунтування позовних вимог, "Укрнафта" неодноразово зверталася до керівництва компанії та її власників, закликаючи їх припинити неправомірні дії. До цього часу ці звернення залишаються безрезультатними", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, Арбітражний інститут Торгової палати Стокгольма зобов'язав ПАТ "Укрнафта" виплатити Carpatsky Petroleum Corporation 146 млн доларів компенсації за невиконання умов угоди про спільну розробку Рудовсько-Червонозаводського газоконденсатного родовища.

НАК "Нафтогаз України" належить 50%+1 акція "Укрнафти", групі компаній, пов'язаних з акціонерами Приватбанку, - близько 42% акцій АТ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: