Міндоходів затримало на кордоні ліки на 16 мільйонів

Понеділок, 11 листопада 2013, 19:31

За 10 місяців поточного року співробітники Міндоходів припинили 1,6 тисячі спроб незаконного переміщення через кордон лікарських засобів на суму понад 16 мільйонів гривень.

Про це йдеться в повідомленні на сайті Міндоходів.

За інформацією пресс-служби майже 89% випадків становили спроби саме ввезення до нашої держави лікарських засобів - 1424 факти на суму 15,86 млн гривень. І лише 11% на вивезення - 179 фактів на суму 152 тисяч гривень.

Найчастіше лікарські засоби намагаються ввезти до нашої держави з Молдови, Росії та Румунії, а вивезти до Росії. Серед лідерів незаконного переміщення лікарських засобів - феназепам, діазепам та андипал.

Реклама:

Як відзначають спеціалісти Міндоходів, найчастіше громадяни необізнані з правилами переміщення лікарських засобів, які містять у своєму складі психотропні або наркотичні речовини.

"Що ж стосується переміщення лікарських засобів юридичними або фізичними особами, то в таких випадках найчастіше ділки намагаються отримати вигоду при поданні до митного оформлення документів, що містять неправдиву інформацію про вартість товару, країну походження, кількість або навіть про склад лікарських препаратів або його найменування", - йдеться в повідомленні .

Також в прес-службі повідомили про випадок, який був зафіксований працівниками Кримської митниці Міндоходів у Євпаторійському морському порту.

За документами, що були подані до митного оформлення, до України надходив вантаж з Туреччини з лікарськими  засобами вагою 13,2 тонни загальною вартістю понад 1,2 млн гривень.

Проте під час митного контролю виявився інший пакет документів, в якому сума товару значно зросла і становила вже майже 10 млн гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!