"Нафтогаз" заборгував "Укргазвидобуванню" 2,3 мільярда

Понеділок, 11 листопада 2013, 18:57

Найбільша українська газовидобувна компанія "Укргазвидобування" заявляє про наявність боргу з боку своєї материнської компанії "Нафтогаз України" у розмірі 2,3 млрд гривень за поставлений в 2013 році газ.

"Станом на 31 жовтня 2013 сума заборгованості, вперше в історії компанії, досягла 2,3 млрд гривень. Саме стільки НАК "Нафтогаз України" повинна заплатити за 5,46 млрд кубометрів газу, який добувався протягом майже півроку", - йдеться в повідомленні компанії.

Згідно з повідомленням, з червня 2013 НАК "Нафтогаз України" не здійснював розрахунки зі своєю дочірньою компанією за поставлений в 2013 році газ.

"Ця ситуація не дає можливості своєчасно виплатити заробітну плату колективу ПАТ "Укргазвидобування" та виконати зобов'язання щодо сплати податків до державного бюджету за жовтень", - наголошується в повідомленні.

Реклама:

Також компанія повідомляє, що ситуація з "Нафогазом" може призвести до невиконання планів підприємства з видобутку природного газу для забезпечення населення в 2013 році.

Як повідомлялося, на початку жовтня 2013 року "Укргазвидобування" залучила у "Альфа-Банку" кредит на 50 млн доларів для поповнення оборотних коштів.

29 жовтня 2013 голова правління "Газпрому" Олексій Міллер заявив, що "Нафтогаз" досі не сплатив 882 млн доларів за поставлений у серпні російський газ і контракт дозволяє перевести поставки на систему передоплати.

"Нафтогаз" почав виплачувати заборгованість 5 листопада поточного року. Станом на 7 листопада НАК "Нафтогаз України" заплатив близько 20% боргу.

УНИАН

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: