Промисловці б'ють тривогу і просять зустрічі з Януковичем

Понеділок, 11 листопада 2013, 18:18

Через невирішені проблеми співпраці з Росією в Україні зупиняються найбільші підприємства країни.

Про це у відкритому листі до Віктора Януковича повідомили українські промисловці, які попросили президента про зустріч, передає "Сегодня".

"У зв'язку з припиненням Росією сертифікатів на поставку продукції транспортного машинобудування зупиняються такі підприємства, як "Азовмаш", Стахановський вагонобудівний завод, "Дніпровагонмаш", Крюківський вагонобудівний завод. Аналогічні проблеми виникли на підприємствах кондитерської галузі", - наголошується в тексті листа, розміщеного на сайті УСПП.

"Через негативну зовнішню кон'юнктуру зупинилися підприємства хімічної галузі. Дуже серйозна ситуація у зв'язку з відсутністю ринків збуту продукції склалася в галузях авіа-, авто будівництва", - йдеться в листі.

Реклама:

За даними УСПП, ​​в цілому спад виробництва в машинобудуванні в січні-вересні 2013 року становив 13,6%  хімічної промисловості - 19,6%.

У групі непродовольчих товарів споживання на внутрішньому ринку України частка імпортної продукції складає 57-60%.

Ситуацію, за словами промисловців, ускладнює відсутність доступу виробників до кредитних ресурсів.

"При обліковій ставці НБУ 6,5% в річному вимірі реальна вартість кредитів у банківській системі досягає 20% і вище. Все це може призвести до втрати значної кількості робочих місць, загострення соціально-економічної ситуації в країні", - заявив голова УСПП Анатолій Кінах.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!