"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

З вівторка фури стоятимуть уже на всьому кордоні з Росією

Понеділок, 11 листопада 2013, 17:52

Російська митниця вводить нові правила проходження товарів, які раніше створили довжелезні черги у Луганській області, на всьому кордоні з Україною.

Про це повідомляє прес-служба української Держприкордонлужби.

"З 12 листопада на всьому російсько-українському кордоні митними органами Росії розпочнеться реалізація заходів по забезпеченню дотримання транзиту товарів, які ввозяться на митну територію Митного союзу", -повідомили у службі.

"Раніше такі нововведення були запроваджені в пунктах пропуску на кордоні Росії з Україною в межах Луганської та Донецької областей", - нагадали прикордонники.

Реклама:

Відповідно до нових правил, для оформлення вантажів та транспортних засобів перевізникам у пунктах пропуску потрібно буде надати необхідні сертифікати для в’їзду на територію Російської Федерації.

Відповідні нововведення у кінці жовтня спричинили затори з близько 400 фур на кордоні України і Росії у Луганській області.

Російські митники в якості єдиного способу забезпечення дотримання митного транзиту приймають поруку, грошову заставу, банківську гарантію, заставу майна і попереднє декларування.

Прийняті раніше "дорожні книжки" більше не визнаються Росією.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: