Nissan готує "розумний" годинник

Понеділок, 11 листопада 2013, 17:47

Швейцарський годинниковий бренд TAG Heuer і японський автовиробник Nissan мають намір не відставати від сучасних віянь і спільними зусиллями випустити смарт-годинник.

Про це пише "CyberSecurity".

За інформацією видання, раніше дві компанії вже працювали і випустили кілька ко-брендових продуктів, однак спочатку спільні рішення не були настільки високотехнологічними. Перший досвід співпраці двох компаній був майже 50 років тому, тоді дві компанії також випускали годинник.

Джерела в компаніях говорять, що TAG Heuer і Nissan мають намір розробити високотехнологічний годинник-комп'ютер, який зможе працювати з бортовою електронною системою спорт-карів Nissan Nismo.

Реклама:

Годинники, крім усього іншого, зможуть знімати основні медичні показники водія, такі як частота пульсу, температура і швидкість реакції, передаючи їх в бортовий комп'ютер автомобіля.

Прототип годинника Nismo був представлений на автосалоні у Франкфурті цієї осені. Тут представники компаній повідомили, що смарт-годинник буде отримувати від автомобіля дані про середню швидкість руху, витрати палива і віддавати автомобільній електроніці команди, пов'язані з діагностикою рухової, рульової і гальмівної систем машини.

У Nissan кажуть, що як бортова система машин, так і смарт-годинник, будуть здатні працювати з віддаленою базою знань і даних, яка буде розміщена на серверах Nissan.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!