"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Курченко володіє близько 40% Брокбізнесбанку - Тимонькін

Понеділок, 11 листопада 2013, 15:45

Група компаній "ВЕТЕК" володіє близько 40% Брокбізнесбанку.

Про це в інтерв'ю тижневику "Контракти" повідомив заступник голови наглядової ради ГК "ВЕТЕК" Борис Тимонькін, передає "Інтерфакс-Україна".

"ВЕТЕК належить близько 40% акцій банку, братам Бурякам - 20%, ще чотири акціонера мають близько 10% кожен. Це незалежні фінансові інвестори, не пов'язані з групою "ВЕТЕК", - заявив він.

При цьому, зазначив Тимонькін, фінансове становище банку краще, ніж у середньому по банківській системі країни: частка простроченої заборгованості незначно перевищує 9%. За його даними, частка групи "ВЕТЕК" в кредитному портфелі банку - близько 2%.

Реклама:

"Кошти, отримані Буряками від продажу контрольного пакета, за акціонерною угодою були використані на погашення проблемних активів", - зазначив Тимонькін.

При цьому він повідомив, що 18 листопада на зборах акціонерів банку буде розглянуто питання додаткового випуску акцій.

Як повідомлялося, Брокбізнесбанк заснований в 1991 році. У липні 2013 року стало відомо, що ГК "ВЕТЕК" почала входження в акціонерний капітал Брокбізнесбанку.

У середині серпня найбільші співвласники банку зменшили участь у його статутному капіталі менш ніж до 10%: Олександр Буряк - з 50,5699% до 9,3961%, Сергій Буряк - з 48,2497% до 9,3962% у зв'язку з продажем частини пакета акцій на вторинному ринку.

Згідно з даними Нацбанку, на 1 липня 2013 Брокбізнесбанк займав 17 місце за розміром загальних активів (18,055 млрд грн) серед 176 українських банків.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: