ЄС і США відновили переговори про вільну торгівлю

Понеділок, 11 листопада 2013, 15:26

Другий раунд переговорів між Євросоюзом і США про зону вільної торгівлі відкрився в Брюсселі.

Про це повідомила прес-служба Єврокомісії, передає ИТАР-ТАСС.

За інформацією прес-служби, до Брюсселя прибула американська делегація, що складається з 50 експертів у різних областях економіки під керівництвом помічника торгового представника США по країнах Європи і Близького Сходу Деніела Мьюллані.

Європейську делегацію очолює головний парламентер ЄС з трансатлантичної торгівлі та інвестиційного партнерства Ігнасіо Гарсія-Берсеро.

Реклама:

Консультації триватимуть протягом тижня з 11 по 17 листопада. Сторони обговорять питання, що стосуються сфери послуг, інвестицій, енергетики і сировини.

У той же час, незважаючи на заклики депутатів Європарламенту та правозахисних організацій, Єврокомісія не має наміру висувати додаткові вимоги про захист приватної електронної інформації в ході переговорного процесу.

Вашингтон і Брюссель розраховують за рахунок угоди про зону вільної торгівлі підвищити обсяг свого сумарного ВВП на 100 млрд доларів на рік.

В даний час Євросоюз і США є найбільшими в світі торговими партнерами, їх товарообіг минулого року становив 646 млрд доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!