"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Нафтогаз" припинив закупівлю газу в "Газпрому" - ЗМІ

Понеділок, 11 листопада 2013, 12:39

"Нафтогаз України" з п'ятниці повністю припинив закупівлю газу в "Газпрому".

Про це пише "Інтерфакс-Україна" із посиланням на ЦДУ ПЕК.

"У жовтні "Нафтогаз" отримав 3,2 млрд кубометрів газу - у середньому за 104 млн кубометрів на добу. З перших днів листопада закупівлі впали вдвічі, 6 і 7 листопада обчислювалися вже однозначними величинами (приблизно за 9 млн кубометрів на добу), а з 8 листопада імпорт припинився", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, середня митна вартість імпортованого Україною газу в жовтні 2013 року становила 411,22 доларів за 1 тис. куб. м, що 1,04%, або 4,22 долари вище, ніж у вересні.

Реклама:

Як відомо, окрім традиційного імпорту російського газу, Україна з листопада 2012 року почала отримувати природний газ з Європи за контрактом з німецькою RWE, який коштує країні дешевше від російського.

Затверджений урядом прогнозний баланс надходження і розподілу природного газу на 2013 рік передбачає імпорт Україною в 2013 році 27,3 млрд куб. м природного газу. Надходження газу в поточному році від ВАТ "Газпром" (РФ) очікуються в обсязі 18 млрд куб. м, від Ostchem (Кіпр) бізнесмена Дмитра Фірташа - 8 млрд куб. м, від RWE Supply&Trading GmbH (Німеччина) - 1,3 млрд куб. м.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: