Церкву у Лаврі знову підмарафетять за 9 мільйонів

Понеділок, 11 листопада 2013, 11:48

Національний Києво-Печерський історико-культурний заповідник за результатами тендеру уклав угоду з ТОВ "Україна-Реставрація" на реставраційно-консерваційні роботи та пристосування пам’ятки архітектури "Церква Спаса на Берестові".

Про це пишуть "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

Вартість угоди становила 9,14 млн гривень.

Згідно з техзавданням стан пам’ятки визначений як частково аварійний. Окрім того мають відреставрувати ікони на главках і хрести, а також позолотити бані і хрести, пише видання.

Реклама:

Фірма "СНРПБВМ "Україна-Реставрація" входить до групи компаній "Укрреставрація" і пов’язана з тим самим ПАТ "Укрреставрація", котре у квітні 2012 року отримало в довгострокову оренду будівлю Гостинного двору, де збирається облаштувати торговельно-офісний центр.

Окрім майстерні у цьому тендері взяли участь ще дві компанії.

Єдиним допущеним до участі конкурентом майстерні було ПП "АСМ-Максимум".

До кінця минулого року ця фірма була зареєстрована на Валентина Панченка з Черкаської обл., потім її переоформили на Олександра Кулібабу та Павла Полякова.

До цього часу фірма вигравала два тендери. Перший - протиаварійні роботи по комплексу споруд Воскресенського (Афганського) храму вартістю 2,19 млн грн. у грудні минулого року. Другий підряд вона отримала цьогоріч у вересні - на реставрацію дзвіниці Успенського собору за 10,4 млн грнивень.

Нагадаємо, у вересні тендер на реставрацію дзвіниці Успенського собору вартістю 10,40 млн грн розіграли ці ж компанії. Тоді перемогу отримало "АСМ-Максимум", "Укррестравція" програла, а "СТМ" було відхилено з тих же причин, що і зараз.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!