Фонд соцстраху витратив 600 тисяч на неіснуючі семінари

Неділя, 10 листопада 2013, 10:07

Службовці Фонду соціального страхування витратили понад півмільойна гривень на неіснуючі семінари та експертизи.

Про це пишуть "Наші гроші" з посиланням на  відділ зв’язків із засобами масової інформації Генеральної прокуратури України.

"Упродовж 2011-2012 років керівники Виконавчої дирекції Фонду соцстраху, включали в акти приймання - передачі та оплачували окремі послуги з проведення семінарів та експертизи документації, розроблення систем профілактики, технічних правил і рекомендацій, виготовлення та розміщення публікацій у засобах масової інформації, які насправді не надавалися", - повідомив Роман Романчук, начальник відділу захисту конституційних прав і свобод громадян Генеральної прокуратури.

Він також додав, що в наслідок цього Фонду було спричинено збитки на загальну суму 618 тисяч гривень.

Реклама:

За інформацією видання, за результатами перевірки, Генеральна прокуратура внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про зловживання владою або службовим становищем посадовцями Фонду кримінального правопорушення. Розпочато досудове розслідування.

Відповідно до статті 364 кримінального кодексу України, зловживання владою або службовим становищем, якщо вони спричинили тяжкі наслідки, караються позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Як повідомлялося, у серпні 2013 року Фонд соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань замовив послуги навчання спеціалістів з питань охорони вартістю 17,91 млн гривень. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!