Україна повинна ввести близько 400 регламентів і директив ЄС

П'ятниця, 1 листопада 2013, 20:10

Після підписання Угоди про асоціацію протягом 10 років Україна має впровадити близько 400 регламентів та директив, інших актів ЄС, а також ввести інші зміни в законодавство на вимогу ЄС.

Про це сказала міністр юстиції України Олена Лукаш, передає прес-служба міністерства.

За її словами,  у Вільнюсі відбудеться "початок довготривалої, розрахованої на 10 років, роботи України щодо запровадження європейських вимог і стандартів".

"Зараз напрацьовуються нормативно-правові акти, які можна буде впроваджувати вже відразу після підписання Угоди, оскільки перед його остаточною ратифікацією усіма парламентами країн-учасниць ЄС буде так звана фаза тимчасового застосування", - відзначила Лукаш.

Реклама:

Міністр також заявила, що майже всі торгові питання почнуть діяти відразу після того, як ратифікаційний документ від України отримає спеціальний депозитарій в Європейському Союзі, і будуть діяти тимчасово до повної ратифікації Угоди всіма країнами ЄС.

"Тимчасово, це можливо звучить не дуже добре, але практично значить - у повному обсязі. І терміни виписані дуже чітко, від двох до п'яти років, з багатьох напрямків, по більшості напрямків. І тому робота ведеться, це сотні актів, сотні переговорів і погоджень", - підсумувала Лукаш.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: