Міндоходів анулювало понад 20 тисяч ліцензій на алкоголь та тютюн

П'ятниця, 1 листопада 2013, 18:52

Протягом січня-вересня 2013 року Міністерством доходів було анульовано понад 20 тисяч ліцензій на право оптової та роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства доходів і зборів.

Згідно з інформацією прес-служби, більшість анульованих ліцензій, майже 11 тисяч, стосувалися роздрібної торгівлі алкоголем.

"Причинами анулювання стали продаж алкоголю та тютюну у невизначених для цього місцях, несплата чергового платежу за ліцензію протягом 30 днів від моменту її призупинення, а також відповідна заява суб’єкта господарювання", - йдеться в повідомленні.

Реклама:

Крім того, підприємці втратили понад 527 ліцензій за продаж алкоголю та тютюну неповнолітнім. За байдужість до здоров’я підлітків порушникам також доведеться сплатити майже 1,5 млн гривень штрафних санкцій.

Загалом, в Україні діють майже 189,4 тисяч ліцензій, які дають право оптового та роздрібного продажу спиртом, алкогольними напоями та тютюновими виробами. За 9 місяців поточного року від ліцензування цієї категорії підакцизної продукції бюджет отримав майже 582 млн гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!