"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Львівські залізничники позичили 170 мільйонів, з яких 120 у Януковича

П'ятниця, 1 листопада 2013, 13:01

"Львівська залізниця" за результатами тендеру уклала угоди з банками на отримання кредитів на загальну суму 170 мільйонів гривень, з яких 120 мільйонів у Олександра Януковича.

Про це пишуть "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

Як зазначається, кредитні лінії відкривають строком на один рік для поповнення обігових коштів підприємства.

"З цієї суми 120 млн гривень під 17% річних залізниця позичає у ПАТ "Всеукраїнський Банк Розвитку" Олександра Януковича. Цього року "ВБР" уже надав кредити регіональним залізницям та іншим держпідприємствам на суму близько 866 млн гривень", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Решту 50 млн гривень кредиту надасть ПАТ "Банк "Юнісон", відсоткова ставка становитиме 18%. Нагадаємо, у вересні "Львівська залізниця" вже брала у цього банку три кредити, загальна сума також становила 50 млн гривень.

Як пише видання, "Юнісон" було створено півроку тому. Офіційно його акціонерами є кіпрські компанії "IDP capital ltd" і "MCHL finance ltd", які в свою чергу належать ліхтенштейнським трастам "IDP foundation" та "All Beteiligungs Stiftung".

Кінцевих власників цих трастів у банку не розкривають, посилаючись на те, що учасниками ліхтенштейнських трастів є більше десяти осіб, кожна з яких володіє часткою менше 10% і ці учасники не пов’язані між собою відносинами контролю.

За даними Forbs, банк "Юнісон" входить у групу Антона Клименка, брата міністра доходів і зборів Олександра Клименка. Антон Клименко заявив, що не має стосунку до цього банку.

Разом з тим, раніше Антон Клименко очолював компанію "Юнісон Груп", яка володіла страховою компанією "Юнісон-гарант". Нині страхову фірму переоформлено на "IDP Guaranty Ltd", чия назва схожа на вищевказаного акціонера банку "Юнісон".

Згідно з даними "Вісника держзакупівель", у 2013 році регіональні залізниці взяли кредити на 5,98 мільярда гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!