Google випустила свій KitKat

П'ятниця, 1 листопада 2013, 09:37

Створивши нову версію ОС Android під назвою KitKat, Google вирішила не робити перерву і випустити її на ринок відразу ж.

Про це пишуть "Вести Економіка" з посиланням на заяву представників компанії.

Як повідомляється, 4.4 KitKat був випущений одночасно з новітнім смартфоном від Google, Nexus 5, який і стане першим пристроєм, здатним працювати на цій версії операційної системи.

За словами представників Google, головними відмінностями KitKat від Jelly Bean стануть поліпшена мультизадачність, розширене голосове керування і здатність смартфона "впізнавати" того, хто телефонує вам, навіть якщо його контакт не вписаний в телефонну книгу.

Реклама:

Принаймні, якщо мова йде про ділове спілкування. Система обчислює, звідки телефонує людина, "прогляне" список компаній, розташованих в тому чи іншому будинку, і спробує вгадати, представнику якої з них належить номер.

Крім того, пристрої на KitKat "бачать" принтери і можуть посилати документи на друк за допомогою Google Cloud Print або ePrint від HP. У цих додатках можна вибрати всі основні параметри друку - від кольору до розміру та кількості копій. Був також поліпшений поштовий клієнт Android і програма для роботи з текстовими файлами Quickoffice.

При цьому KitKat стане самою "демократичною" версією ОС. Він зможе працювати на максимальній кількості пристроїв, включаючи навіть найслабші, так як Google вдалося оптимізувати вісь, яка тепер здатна мінімізувати витрату ресурсів, відключаючи деякі сервіси, що працюють в бекграунді.

Мінімальний об'єм оперативної пам'яті для пристрою, що працює на KitKat , дорівнює 512 мб.

Що стосується смартфона Nexus 5, побудованого на технологічній базі LG, то він буде коштувати від 349 доларів в США. Топова версія з 32 гігабайтами пам'яті обійдеться в 399 доларів. При цьому слота для карт SD у нового пристрою немає.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: