"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Присяжнюк: вітчизняні кондитери готові до перевірок Росії

Середа, 9 жовтня 2013, 19:32

Міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк заявив, що українські кондитерські фабрики готові до перевірок Росспоживнагляду.

Про це повідомляється на сайті Міністерства аграрної політики та продовольства.

Всі необхідні для цього документи були відправлені до Москви ще у вересні, заявив Присяжнюк.

"Ми повністю виконали всі свої зобов'язання і вимоги з боку Геннадія Онищенка. І я переконаний, що ми знайдемо консенсус і попросимо його, щоб він прискорив приїзд інспекції для лабораторій і для підприємств. У разі згоди російської сторони, переговори можуть бути продовжені вже на початку наступного тижня у Москві", - сказав міністр.

Реклама:

Присяжнюк вже раніше заявляв, що українська сторона офіційно зверталася до Росспоживнагляду з проханням прислати своїх представників для проведення перевірок українських фабрик корпорації "Roshen".

Компанія також неодноразово зверталася до Росспоживнагляду із запрошенням провести перевірки всіх українських фабрик корпорації в найближчі терміни.

Як повідомлялося, в серпні під час переговорів між українською делегацією на чолі з міністром агрополітики та продовольства  Миколою Присяжнюком і керівником Росспоживнагляду Геннадієм Онищенко сторони домовилися про створення російсько-української робочої групи з питань нормування показників якості та безпечності харчової продукції.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: