Мінінфраструктури хоче випустити на дороги свою "Кобру"

Середа, 9 жовтня 2013, 19:16

Міністерство інфраструктури пропонує створити при Укртрансінспекції силовий підрозділ для ефективнішої боротьби з нелегальними перевізниками.

Про це повідомив заступник міністра інфраструктури Костянтин Єфименко під час круглого столу, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми виступаємо перед урядом з пропозицією створити у рамках Укртрансінспекції силовий підрозділ на кшталт "Кобри", який буде озброєний і в рамках закону зможе застосовувати жорсткі заходи. Так, Укртрансінспекція може відповідати на бойові питання. Робота над цими питаннями відбувається тугувато, але, думаю, ми не зійдемо з цього шляху, тому що іншого варіанту вирішення питання немає", - сказав він.

Єфименко також повідомив, що для збільшення ефективності боротьби з нелегальними перевізниками Мінінфраструктури також має намір ініціювати норму "моментального оплатного вилучення транспортного засобу, задіяного в нелегальних перевезеннях".

Реклама:

"Ми проситимемо ухвалити законодавчу норму платного вилучення транспортного засобу, який застосовується в нелегальних перевезеннях. Це питання - непросте, але ми на ньому наполягатимемо, й на тому, щоб таке вилучення відбувалося відразу. Тому що якщо спочатку виписувати штраф, а потім робити вилучення, то в нас усе зупиниться на першому кроці", - сказав він.

Державна інспекція України з безпеки на наземному транспорті (Укртрансінспекція) була створена у 2011 році.

Основними завданнями відомства є реалізація державної політики з питань безпеки на автомобільному, міському електричному, залізничному транспорті та ведення дорожнього господарства.

Як повідомлялося, напередодні український парламент прийняв за основу законопроект, який передбачає передачу доріг загального користування місцевого значення в управління місцевим органам влади.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: