"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Кабмін хоче ввести кримінальну відповідальність за розкрадання газу

Середа, 9 жовтня 2013, 16:54

Міненерговугілля пропонує притягувати до кримінальної відповідальності осіб за самовільне використання природного газу без договору на його постачання та самовільне підключення до газових мереж. 

Про це йдеться у законопроекті міністерства "Про внесення змін до статті 188-1 кримінального  кодексу", який в середу виносився на розгляд уряду.

Проектом передбачається внести зміни до статті 188-1 Кримінального кодексу щодо передбачення відповідальності за розкрадання природного газу.

В документі, зокрема, наводяться найпоширеніші порушення, за які планується притягувати до кримінальної відповідальності. Серед них: самовільне підключення до газових мереж, самовільне використання природного газу без договору на його постачання або транспортування, і споживання і транспортування природного газу без виділених в установленому порядку обсягів (лімітів).

Реклама:

Так, передбачається, що відповідні порушення будуть каратися штрафом від 1700 до 3400 тисяч гривень або виправними роботами на строк до 2 років, або обмеженням волі на строк до 3 років.

"Прийняття законопроекту сприятиме запобіганню злочинам у газовій сфері, забезпеченню дисципліни газопостачання та газоспоживання відповідно до обсягів, встановлених договорами", - зазначається в експертному висновку до документу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!