"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ГПУ розшукує двох чиновників причетних до справи про держреєстри

Вівторок, 8 жовтня 2013, 17:51

Двоє чоловіків, які підозрюються в причетності до блокування роботи державних реєстрів, оголошені в розшук.

Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

Генпрокуратура веде процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за частиною 5 статті 191 та частиною 2 статті 361 Кримінального кодексу України.

Справа ведеться за фактами розтрати майна держпідприємства "Інформаційний центр" Міністерства юстиції та несанкціонованого втручання в роботу комп'ютерів, автоматизованих систем та комп'ютерних мереж.

Реклама:

В результаті такого втручання відбулося блокування інформації і порушення встановленого порядку її маршрутизації, що призвело до припинення функціонування 12 Державних і Єдиних реєстрів інформаційної мережі Міністерства юстиції, йдеться на сайті Генпрокуратури.

У ході розслідування на підставі зібраних доказів було підготовлено повідомлення про підозру двом посадовим особам. Оскільки ці особи ухиляються від слідства, вони оголошені в розшук.

Як повідомлялося, 1 жовтня було призупинено роботу єдиних і державних реєстрів, які знаходяться у віданні держпідприємства Інформаційний центр Міністерства юстиції.

За даними Мін'юсту, 7 жовтня станом на 14:00 робота реєстрів була відновлена. Інформація в реєстрах збережена в повному обсязі, доступ до реєстрів здійснюється в установленому законодавством порядку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: