"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Twitter може подорожчати до 20 мільярдів після IPO

Вівторок, 8 жовтня 2013, 16:35

Ринкова капіталізація сервісу мікроблогів Twitter може перевищити 20 мільярдів доларів після первинного публічного розміщення акцій на біржі.

Про це повідомляє "Лігабізнесінформ" з посиланням на Bloomberg.

Виходячи з серпневої оціночної вартості акцій у 20,62 долара, зазначеної в проспекті IPO, вартість Twitter може становити 12,8 млрд доларів.

Якщо Twitter отримає оцінку у 12,8 млрд доларів, капіталізація буде в 28,6 разу перевищувати виручку за останній звітний рік. Для порівняння Facebook оцінюється приблизно в 20 разів більше річної виручки, LinkedIn - у 21 раз.

Реклама:

Проте представники інвестфондів Ironfire Capital і Gamco Investors вважають, що незабаром після початку торгів капіталізація компанії зросте до 15-20 млрд доларів, оскільки Twitter демонструє швидке зростання виручки і планує активніше розвиватися на світовому ринку.

Джеффрі Сіка з Sica Wealth Management очікує, що після IPO вартість Twitter зросте до 40 млрд доларів. На думку Роберта Пека з SunTrust Banks, акції Twitter можуть дебютувати в діапазоні від 28 до 30 доларів, а до кінця 2014 року вирости до 50 доларів за папір.

Однією з причин оптимізму інвесторів є виручка Twitter від мобільної реклами. Перш за все, три чверті щомісячно активної аудиторії Twitter використовують його мобільні сервіси, а за другий квартал цього року компанія отримала 65% рекламної виручки або майже 79 млн доларів від мобільної реклами.

Нагадаємо, Twitter подав конфіденційну заявку на IPO ще 12 вересня, а в ніч з четверга на п'ятницю проспект IPO було розміщено у вільному доступі. За даними ЗМІ, компанія збирається залучити близько 1 млрд доларів.

Хоча Twitter активно нарощує виручку, з 2010 до 2012 року і в першому півріччі 2013 року компанія була збитковою.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: