Продажі імпортних б/у автомобілів зросли

Вівторок, 8 жовтня 2013, 11:49

Ринок продажів в Україні автомобілів б/у , що формується за рахунок імпорту, у січні- вересні 2013 року зріс на 58 % порівняно з аналогічним періодом минулого року - до 104,891 тисяч одиниць.

Про це повідомили в прес-службі асоціації "Укравтопром", передає "УНІАН" .

"Щомісячна динаміка первинного ринку б/у автомобілів останнім часом змінювалася цілком закономірно. Значний серпневий "сплеск" (майже в 2,5 рази більше за показник серпня 2012), обумовлений змінами законодавства, змінився спадом у вересні, коли було зареєстровано 10, 47 тис одиниць, що на 49% менше, ніж у серпні, і на 22% більше показника вересня минулого року", - відзначили в прес-службі.

Згідно з повідомленням, кількість вперше зареєстрованих на території України легкових автомобілів б/у за 9 місяців поточного року збільшилася в порівнянні з аналогічним періодом минулого року на 97% - до 7,111 тис одиниць, кількість вперше зареєстрованих комерційних автомобілів б/у за 9 місяців поточного року також зросла на 56 % - до 96,206 тис одиниць.

Реклама:

При цьому кількість б/у автобусів, вперше зареєстрованих на території України, за 9 місяців поточного року зросло порівняно січнем-вереснем 2012 року на 27% - до 1,574 тис одиниць.

Разом з тим, лідерами продажів на ринку автомобілів б/у за 9 місяців поточного року в сегменті легкових автомобілів є марки Renault, Volkswagen, Audi, BMW, Mercedes-Benz, що зайняли більше 50 % ринку.

Серед автобусів на першому місці Mercedes-Benz, на другому - MAN, далі - Neoplan. При цьому в сегменті комерційних автомобілів найбільшим попитом користувалися Renault, Volkswagen, Mercedes-Benz, Opel і Fiat.

Як повідомлялося, ринок продажів в Україні автомобілів б/у, який формується за рахунок імпорту, в першому півріччі 2013 зріс порівняно з аналогічним періодом минулого року на 49,5 % - до 62,6 тис одиниць.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: