Білорусь не виявила порушень у виробах Roshen

Вівторок, 8 жовтня 2013, 09:04

Держстандарт Білорусі не виявив порушень в кондитерських виробах Roshen за показниками безпеки.

Про це пише "БЕЛТА" з посиланням на Держстандарт.

Як повідомляється, інспекції Держстандарту в липні- серпня 2013 провели моніторинги і перевірки дотримання вимог законодавства та технічних нормативних правових актів при реалізації 295 найменувань кондитерських виробів, вироблених на фабриках кондитерської корпорації Roshen.

"В результаті випробувань, проведених в акредитованих лабораторіях, за показниками безпеки (наявність токсичних елементів, пестицидів, мікотоксинів, вміст свинцю, кадмію, ртуті, миш'яку  мікробіологічні показники), порушень не було виявлено", - зазначили у комітеті.

Реклама:

Разом з тим у сфері обігу продукції були виявлені випадки реалізації кондитерських виробів із простроченим терміном придатності. Були випадки відсутності документів про підтвердження відповідності та якісних посвідчень, а також порушення за маркуванням продукції.

В даний час Держстандарт проводить моніторинги та перевірки під час реалізації всієї кондитерської продукції в Білорусі, підкреслили фахівці.

Як повідомлялося раніше, Росія оголосила про заборону на поставки цукерок Roshen 29 липня 2013. За словами глави Росспоживнагляду Геннадія Онищенка , в них був знайдений канцероген бензопірен. Були дані вказівки митним органам про заборону ввезення на територію Росії кондитерських виробів цієї компанії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: