"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Баффет заробив 10 мільярдів на антикризових позичках

Понеділок, 7 жовтня 2013, 19:11

Мільярдер Уоррен Баффетт заробив понад 10 мільярдів доларів на, надаючи кредити американським компаніям з початку світової фінансової кризи в 2008 році.

Про це повідомляє "Прайм" з посиланням на газету The Wall Street Journal.

Однією з останніх великих виплат Баффетту стало погашення підприємством Mars боргу розміром 4,4 мільярдів доларів, які його дочірня структура Wrigley зайняла у мільярдера в 2008 році.

Як пише WSJ, тільки одна ця виплата принесе контрольованій Баффеттом Berkshire як мінімум 680 млн доларів чистого прибутку.

Реклама:

Видання зазначає, що кошти, зароблені на інвестиціях в кризу, підтверджують улюблений принцип Баффетта: "Будь безстрашним, коли інші жадують, і будь жадібним, коли інші стають безстрашними".

Наважившись інвестувати з перших днів кризи, Баффетт зробив шість великих вкладень на суму 26 мільярдів доларів. Крім Mars, він інвестував в Goldman Sachs Group, Swiss Re Ltd, Dow Chemical, General Electric.

Останньою великою його угодою стала позика у розмірі 5 мільярдів доларів Bank of America в 2011 році.

Як пише WSJ, деякі з угод Баффетта за цей період продовжують приносити йому великі дивіденди. Крім того, Berkshire володіє акціями в компаніях або домовленостями на їх купівлю, що додає, принаймні на папері, ще кілька мільярдів доларів до віддачі від інвестицій.

Баффетт планує знову витратити зароблені кошти на великі інвестиції, пише WSJ. Berkshire хоче збільшити свій портфель більш ніж до 100 мільярдів доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: