"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Київ отримав лише 12% коштів для ліквідації ям

Понеділок, 7 жовтня 2013, 16:37

Комунальній корпорації "Київавтодор" на ліквідацію ямковості на автошляхах виділено цього року лише 12% від суми, яку просила корпорація на ці цілі - 33 мільйони гривень з 272 мільйонів.

Про це сказав генеральний директор "Київавтодору" Петро Береговий, доповідаючи на засіданні колегії КМДА про підготовку до роботи транспортного комплексу столиці в осінньо-зимовий період, передає "УНІАН".

Він нагадав, що на балансі "Київавтодору" знаходиться 1,617 тисячі км доріг міста.

"На даний час ситуація склалася так, що в рамках нормативного терміну експлуатації в Києві тільки 9,7% об'єктів вулично-дорожньої мережі знаходяться в нормативному терміні, решта - 90,3% - експлуатуються з наднормативним терміном і потребують капітального ремонту або реконструкції", - заявив Береговий.

Реклама:

За його словами, виходячи з нормативного терміну служби дорожнього покриття, щорічно поточний ремонт необхідно виконувати на 1,355 млн квадратних метрів, що в цінах на даний момент становить майже 300 млн гривень, а щорічний капітальний ремонт - на 1,557 млн квадратних метрів доріг, що в цінах - майже 1 млрд грн.

"Ми розуміємо, що в бюджеті Києва та бюджеті держави таких коштів немає, але сьогодні необхідно виконувати ці роботи. На початку року "Київавтодору" було виділено 33 млн гривень і було ліквідовано аварійно небезпечну ямковість на мережі більше 213 тисяч квадратних метрів", - повідомив генеральний директор.

Крім того, за словами Берегового, підприємству потрібно ще 4,5 млн грн для завершення робіт з очищення та ремонту системи зливоприймачів, які знаходяться на балансі "Київавтодору".

"На утримання і ремонт системи каналізаційно-дощової каналізації на 2013 рік передбачено фінансування в обсязі 9,4 млн грн при нормативній потребі у 24 млн. Сьогодні ми проводимо розчистку. Для реалізації повністю програми в цьому році нам потрібно ще 4,5 млн грн", - зазначив керівник корпорації.

Голова КМДА Олександр Попов, реагуючи на інформацію Берегового, а також на невирішеність деяких інших фінансових питань у транспортній сфері, сказав, що на даний момент очікувати підтримки від держави на відповідні цілі не варто.

За словами Попова, щодо збільшення бюджету в 4 кварталі для "Київпастрансу", "Київавтодору", питання вирішується дуже складно, складно проходять консультації з урядом, з прем'єр-міністром, тому що ситуація в цілому в країні непроста.

"Поки, я не бачу перспективи отримати урядову підтримку у частини наших додаткових асигнувань на ці цілі, які звучали. Тому потрібно нам в кабінеті закритися на день-два, і поки ми не знайдемо відповідь на це питання, потрібно працювати", - сказав Попов.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: