"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Інвестори вклалися в Tweeter замість Twitter

Понеділок, 7 жовтня 2013, 13:56

Акції бостонської компанії Tweeter Home Entertainment Group Inc , чия назва є омофон мікроблогінгового ресурсу Twitter, зросли на 685 % до моменту, коли трейдери усвідомили помилку.

Про це пишуть "Вести Економіка".

Істерія перед первинним розміщенням популярного мережевого сервісу вилилася в казусну ситуацію, яку можна описати лише як "поспішиш - біржу насмішиш".

Хоча, для компанії Tweeter, яка подала заявку на реєстрацію банкрутства ще в 2007 році, а в 2008 році припинила господарську діяльність, справи склалися непогано. Незважаючи на процедуру банкрутства, акції знаходяться в обігу.

Реклама:

Акції сервісу мікроблогів, як зазначено в заявці, отримали тіккер TWTR, і користувачі помилково сприйняли це як сигнал купувати акції з тікером TWTRQ. Літера "Q" зазвичай додається до тиккера компанії, що проходить процедуру банкрутства.

У четвер вартість акції Tweeter дорівнювала всього 0,01 долара, а в п'ятницю, після оголошення про плани Twitter з приводу IPO, ціна акцій компанії злетіла на 1400 % до 0,15 долара за одиницю.

Втім, до закінчення торгів вартість акції Tweeter знизилася до 0,05 долара. Згідно із Bloomberg, понад 14,3 млн акцій Tweeter були продані в результаті помилки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!