Росія забороняє експлуатацію вагонів, укомплектованих литвом Кременчуцького заводу

П'ятниця, 4 жовтня 2013, 19:55

Федеральна служба з нагляду у сфері транспорту (Ространснагляд) РФ ухвалила рішення заборонити експлуатацію майже 1,5 тисячі вантажних вагонів.

За даними ВАТ "Російські залізниці" (РЗ), відповідні вагони не пройшли планового ремонту в 2012-2013 роках, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Відповідне рішення відомство ухвалило 1 жовтня в рамках засідання, на якому розглядалося питання про виконання приписів залізничним операторам щодо здійснення позапланового ремонту рухомого складу, укомплектованого литвом ПАТ "Кременчуцький сталеливарний завод" (КСЛЗ) у 2010 році.

У списку, складеному управлінням вагонного господарства центральної дирекції інфраструктури РЗ, фігурують вагони більшості великих операторів.

Реклама:

До 21 жовтня вони мають надати Ространснагляду письмові гарантії відповідальності з відшкодування збитків у разі інцидентів із цими вагонами. Інакше відомство з 1 листопада зупинить рухомий склад із литвом КСЛЗ, виробленим у 2010 році, яке не пройшло ремонту в 2012 році, зазначає агентство.

Як раніше повідомлялося, російські контрольні органи призупинили дію сертифіката на вантажні вагони Крюківському вагонобудівному заводу (КВБЗ). Поки не відновиться дія сертифіката, КВБЗ не буде відвантажувати продукцію в Росію.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!