В Україні може з'явитися держкомітет фінансової стабільності

П'ятниця, 4 жовтня 2013, 10:07

У найближчі місяці в Україні може бути створений Комітет фінансової стабільності, який складатиметься з представників НБУ, Кабіміну та Фонду гарантування вкладів.

Про це повідомив координатор програм Світового банку по Україні, Білорусі та Молдові Олександр Паньков.

"Це питання вже опрацьовується. Воно стоїть в Плані дій президента на 2013 рік. Ми сподіваємося, що в найближчі місяці подібна структура буде створена", - зазначив Паньков.

За його словами, комітет фінстабільності повинен виступити майданчиком для обговорення ключових викликів для системи фінансової безпеки, особливо може знадобитися в кризовій ситуації.

Реклама:

Паньков також висловив думку, що Нацбанку потрібно працювати над підвищенням ефективності системи нагляду за фінансовими установами, зокрема, в частині своєчасності виявлення проблемних (неплатоспроможних) банків на ринку - щоб у т.ч. мінімізувати негативний вплив на фінансову систему, держбюджет, бюджет Фонду гарантування вкладів фізосіб при сплаті їм компенсацій постраждалим вкладникам.

"Ні в якому разі не критикую НБУ. Це об'єктивна проблема, яка стоїть перед усіма регуляторами по всьому світу. І тут немає межі досконалості", - уточнив представник Світового банку.

ZN.UA

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!