ЄС та МВФ подумують дати Україні грошей, щоб полегшити тиск Росії

Четвер, 31 жовтня 2013, 20:31

Європейський союз проводить переговори з Міжнародним валютним фондом щодо надання до кінця року додаткових грошей Україні, яка знаходиться під економічним тиском з боку Росії.

Про це Reuters повідомило офіційне джерело в ЄС.

Згідно з інформацією, якщо після підписання угоди з Євросоюзом, Росія скористається сценарієм "газової війни", Європа готова допомогти Україні з газом та грошима.

Інший чиновник у ЄС, який безпосередньо бере участь у переговорах, повідомив, що наразі відбувається обговорення з МВФ угод про фінансування, які можуть бути підписані найближчим часом.

Реклама:

Водночас голова місії МВФ в Україні Микола Гергієв вважає, що жодного зв'язку між підписанням асоціації з ЄС та отриманням грошової допомоги.

У коментарі Reuters українські чиновники заявили, що ведуть переговори з валютним фондом без посередників.

Поки невідомо, якого розміру грошову допомогу потребує Україна, однак банкіри та фінансисти, які знайомі з економічним становищем країни, вважають, що ця сума може скласти від 10 до 15 мільярдів доларів.

Умови отримання допомоги МВФ залишаться незмінними. Однак, за словами єврочиновника, фонд може зробити програму більш гнучкою, беручи до уваги обставини, в яких зараз знаходиться Україна.

Як відомо, попередню програму пільгового кредитування МВФ було заморожено на початку 2011 року через відмову українського уряду припинити субсидіювання цін на газ і комунальні тарифи для населення.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!