"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Німецькі журналісти закликають відмовитися від Google і Yahoo

Четвер, 31 жовтня 2013, 20:06

Спілка журналістів Німеччини закликала співробітників ЗМІ відмовитися від використання в своїй роботі Google і Yahoo у зв'язку з інформацією про те, що спецслужби США можуть мати доступ до їх серверів.

Про це повідомляє "Риа Новости".

У четвер газета Washington Post повідомила з посиланням на документи, отримані від Едварда Сноудена, що Агентство національної безпеки США реалізує програму під кодовою назвою MUSCULAR.

Ця програма дозволяє отримувати дані з дата-центрів по всьому світу, так що АНБ отримує доступ до сотень мільйонів облікових записів електронної пошти.

Реклама:

Google і Yahoo заявили, що не надавали подібного доступу американським спецслужбам.

"Вишукування журналістів настільки ж конфіденційні, як і контактні дані інформаторів і зміст розмов з ними", - заявив голова спілки Міхаель Конкен, слова якого наводяться в релізі організації.

Союз рекомендує журналістам не користуватися сервісами Google і Yahoo для пошуку в інтернеті і листування.

"Існують інші пошуковики та поштові служби, які вважаються більш безпечними", - зазначив Конкен.

Глава АНБ Кіт Александер повідомив раніше, що служба не має права на доступ до серверів компаній, і для того, щоб отримати подібні дані, необхідно отримати ордер суду.

Скандал навколо дій спецслужб США розгорівся з новою силою після публікації в жовтні наданих Сноуденом даних про те, що американські спецслужби масово збирали метадані про дзвінки не тільки звичайних людей, але і як мінімум 35 глав держав, включаючи європейські.

Ряд країн ЄС вже зажадав від США роз'яснень з цього приводу. Як очікується, внутрішні перевірки пройдуть найближчим часом у всіх службах безпеки Євросоюзу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: