"Газпром" почав будівництво "Південного потоку" в Болгарії

Четвер, 31 жовтня 2013, 17:58

Сьогодні в Болгарії на майданчику компресорної станції "Расово" відбулася урочиста церемонія зварювання першого стику болгарської ділянки газопроводу "Південний потік", який планують прокласти в обхід України.

Про це повідомили в прес-службі "Газпрому".

"Сьогодні відбулася знаменна подія - початок будівництва болгарської ділянки газопроводу "Південний потік", наймасштабнішого і великого проекту в Європі. Цей проект - найважливіший елемент енергетичної безпеки усього європейського континенту", - заявив голова правління ВАТ "Газпром" Олексій Міллер.

За його словами, газ буде поставлятися прямо з Росії до Болгарії, з Росії в Європейський союз, минаючи транзитні країни - це найвища ступінь надійності і стабільності поставок. Транзитні ризики з "Південним потоком" йдуть назавжди.

Реклама:

"Південний потік" стане каталізатором економічного зростання Болгарії: проект приверне в країну 3,5 млрд євро прямих інвестицій та створить більше 2,5 тисяч робочих місць. Нова газотранспортна інфраструктура підвищить інвестиційну привабливість Болгарії", - сказав Міллер.

Він також додав, що болгарські споживачі отримають газ за нижчою ціною, тому що газопровід йде безпосередньо з Росії через Чорне море.

"Будівництво йде строго за графіком: до кінця року почнеться будівництво в Сербії, потім - в Угорщині", - зазначив представник " Газпрому".

Як повідомлялося, "Газпром" реалізує проект будівництва газопроводу в обхід України через акваторію Чорного моря в країни Південної і Центральної Європи.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: