МВФ пропонує Україні економити на зарплатах бюджетникам

Четвер, 31 жовтня 2013, 16:43

Міжнародний валютний фонд (МВФ) вважає, що Україні необхідно скоротити персонал і зарплату в бюджетному секторі а також провести незалежний аудит банків України.

Про це йдеться в повідомленні на сайті МВФ.

До таких висновків прийшла Група експертів Фонду після роботи, проведеної в Києві з 17 до 29 жовтня.

За словами голови місії МВФ Ніколая Георгієва, економіка України демонструє ознаки поліпшення, однак суттєві виклики ще залишилися.

Реклама:

"Обмежена гнучкість обмінного курсу, великий дефіцит бюджету та значні квазі-фіскальні втрати у енергетичному секторі зумовили істотний дефіцит рахунку поточних операцій і постійну втрату валютних резервів", - заявив він.

Георгієв також відзначив, що жорстка монетарна політика і адміністративні заходи на підтримку обмінного курсу, імовірно, і надалі утримуватимуть інвестиції та гальмуватимуть економічне зростання.

Окрім того, потреба у суттєвому зовнішньому фінансуванні становить одну з основних слабких ланок економіки України, вважають в Фонді.

На думку Місії МВФ, щоб ліквідувати слабкі ланки та відновити економічне зростання необхідний комплекс всеосяжних та надійних реформ.

Зокрема, Місія рекомендує проведення незалежного аудиту банків України, щоб перевірити якість та відповідність класифікації позик, формування резервів і застави, йдеться в заяві.

"Довіра до банківської системи зросла. Високий середній рівень показника достатності капіталу є буфером проти ризиків. Великий обсяг негативної валютної позиції скорочується, однак, необхідно забезпечити подальший прогрес у цьому напрямку. Місія рекомендувала використати проведення незалежного аудиту банків", - йдеться в заяві.

Фонд також пропонує скоротити персонал і зарплату в бюджетному секторі України.

"Необхідно скоротити великі потреби бюджету у фінансуванні... шляхом обмеження у бюджетному секторі фонду заробітної плати та чисельності зайнятих, скорочення субсидій та порядку витрат на закупівлю товарів і послуг", - йдеться в заяві.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!