"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Завдяки 22-доларовій інвестиції у bitcoin норвежець купив квартиру в Осло

Четвер, 31 жовтня 2013, 16:30

22-доларова інвестиція у віртуальну валюту Bitcoin протягом чотирьох років принесла 29-річному норвежцеві Крістоферові Коху несподіваний прибуток у розмірі близько 850 тисяч доларів.

Приголомшливий ріст курсу Bitcoin дав змогу Коху купити фешенебельну квартиру в Осло, продавши всього лише п’яту частину його віртуальних накопичень, пише "BBC-Україна".

29-річний норвежець каже, що згадав про свою давню інвестицію лише після того, як прочитав про зростання вартості цієї валюти.

Курс Bitcoin є вкрай нестабільним, проте вона дедалі частіше використовується для оплати трансакцій в інтернеті.

Реклама:

Кох згадує, як в певний момент він усвідомив, що 5000 його віртуальних монет коштують близько 850 тисяч справжніх доларів.

Після переведення у готівку п’ятої частини своїх накопичень і сплати податків, каже Крістофер Кох, він зміг купити квартиру у престижному районі Осло Тоєні.

Валюта Bitcoin зберігається у електронних гаманцях, захищених паролем, тож у свіжоспеченого багатія навіть виникли проблеми, аби відкрити свій віртуальний сейф: якийсь час він не міг згадати пароль, який дав би йому доступ до його грошей.

"Навіть у найсміливіших мріях я не міг собі уявити, що вони так злетять", – цитують Коха норвезькі ЗМІ.

"Психологічні рефлекси, які змушують нас надавати вартості речам, які не мають в собі нічого, є дуже дивними", – додає він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: