"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Хмельницькому для успішного бізнесу потрібні колгоспи

Четвер, 31 жовтня 2013, 15:22

Успішно займатися хлібним бізнесом в Україні можна, тільки якщо вибудувати інтегровану структуру.

Про це власник "Київської інвестиційної групи" Василь Хмельницький розповів в інтерв'ю "Forbes-Україна".

"Треба мати колгоспи, вирощувати пшеницю, поставляти на елеватор, робити хліб і продавати. І ще одна важлива умова - держава не повинна лізти в твої бізнес-процеси", - Заявив Хмельницький.

Бізнесмен також додав, що в його розпорядженні не було колгоспів, пшениці, елеваторів, і держава регулювала тарифи, змушувало продавати по гривні і обіцяло віддати різницю.

Реклама:

"Урожаю немає - борошно дорожчає, ми продаємо за гривню і вибиваємо потім дотації, врожаю багато - борошно падає в ціні, продаємо в збиток. Де тут зростання акцій? Його нема", - додав він.

На запитання з приводу створення інтегрованої структури бізнесмен відповів: "тут теж халепа".

"Припустимо, я виростив зерно, ціна на нього піднялася - мені краще продати його на експорт, ніж поставити собі, спрацювати в збиток і знову бігати за Київрадою за дотаціями. А якщо інфляція, то я ще й втрачу гроші. Не бачу додаткового зростання акцій", - додав Хмельницький.

Він також сказав, що зараз з  Київхлібом" ніхто не може конкурувати, в Києві мало приватних пекарень, так як столиця тримає ціни.

"Ціна на хліб у Києві менше, ніж здоровий глузд, конкурентів немає, якість страждає, і бізнес працює на маленькій рентабельності", - додав бізнесмен.

Як повідомлялося, "Київхліб" Хмельницький продав компанії Владислав Атрошенко, який був його партнером по цьому бізнесу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: