Ставицький не розуміє, звідки Путін взяв ціну в 260 доларів за газ

Четвер, 31 жовтня 2013, 13:14

Українські компанії не закуповували в цьому році газ у "Газпрому" за ціною 260 доларів за тисячу кубометрів.

Про це в інтерв'ю "УНІАН" заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький.

"На сьогоднішній день немає жодної української компанії, не важливо, в якій власності - державній чи приватній, яка б купувала газ по 260 доларів. Враховуючи заяви російської сторони, мені не зрозуміло, звідки з'явилася ціна 260 доларів і про яку знижку для яких "українських друзів" йде мова", - заявив Ставицький.

Він також зазначив, що, за його інформацією, "документи, які зайшли на митницю, свідчать дещо про інше".

Реклама:

Ставицький також зазначив, що компанія Ostchem є австрійською, а закуплений газ може бути підстраховуванням для недопущення перебоїв з транзитом газу з Росії до Європи в пікові періоди його споживання взимку.

"Україні для внутрішнього споживання достатньо 12,5 мільярда кубів газу. Для нас ніяких криз бути не може, навіть у разі пікових ситуацій. Для Європи - так. Але в даному випадку це не варіант "рятування" ситуації. Тут, я думаю, був знайдений компроміс між кимось і кимось, щоб не виглядати як два бійці, з яких один переміг, а інший програв. Був знайдений компроміс, який усіх влаштував. Якщо ви даєте комусь кредит і хтось закачує газ, то заради Бога", - зазначив Ставицький.

Як відомо, раніше глава "Газпрому" повідомив, група Ostchem Дмитра Фірташа повністю виконує умови раніше укладених контрактів по закупівлі російського газу.

Як повідомлялося, голова правління російського "Газпрому" Олексій Міллер заявив, що Україна не повною мірою розрахувалася за серпневі поставки газу.
За його словами, неоплачений борг становить 882 млн доларів.

Як повідомлялося раніше, "Газпром" з метою наповнення підземних сховищ знизив для холдингу Ostchem Group DF Дмитра Фірташа цінуприродного газу до 260 доларів за 1 тис. куб. м.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!