"Нафтогаз" з "Газпромом" не зустрічався, і не просив про зустріч

Середа, 30 жовтня 2013, 15:09

Делегація "Нафтогазу України" всупереч заявам українських чиновників не зустрічалася з керівництвом "Газпрому" з приводу врегулювання простроченого боргу, і такі зустрічі не планувалися.

Про це заявило Агентству газової інформації джерело в "Газпромі", передає "Інтерфакс-Україна".

"Викликає крайнє здивування заява офіційних осіб українського уряду про те, що в даний час делегація НАК "Нафтогаз України" на чолі з Євгеном Бакуліним знаходиться в Москві на переговорах про врегулювання заборгованості за російський газ", - заявив співрозмовник агентства.

"Ніяких зустрічей у Москві з паном Бакуліним не проводилося, українська сторона з такими пропозиціями до "Газпрому" не зверталася, і "Газпром" не веде жодних переговорів. Все, що зараз повинен зробити "Нафтогаз" - просто виконати свої контрактні зобов'язання і негайно погасити заборгованість", - додало джерело.

Реклама:

Співрозмовник також додав, що для всіх, хто добре володіє історією взаємин з Україною щодо газу, виглядає безглуздим і утвердження українських посадових осіб про те, що українська сторона завжди розраховувалася з "Газпромом" за газ.

"Всі розрахунки проводилися виключно завдяки добровільним авансовим платежам "Газпрому" за транзит російського газу по території України, тобто за газпромівські гроші. В даний час весь транзит газу на майбутній рік "Газпромом" вже оплачений, і такої можливості більше немає", - нагадало джерело.

Як повідомлялося, міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький заявив, що в даний момент у Москві на переговорах перебуває українська делегація на чолі з головою правління "Нафтогазу" Євгеном Бакуліним.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!