"Богдан" планує збільшити випуск легкових авто в 2,4 рази

Середа, 30 жовтня 2013, 12:08

Корпорація "Богдан" планує випустити 21,5 тисяч легкових автомобілів, що в 2,4 рази перевищить очікуваний показник виробництва 2013 (близько 9 тисяч автомобілів).

Про це повідомив президент корпорації Олег Свинарчук, передає "Інтерфакс-Україна".

"Наступного року прогнозний план - 21,5 тис автомобілів. Але остаточно затвердженого варіанту ще немає, оскільки триває переговорний процес з постачальниками та узгодження умов", - сказав Свинарчук.

Як повідомлялося, до кінця поточного року корпорація в рамках розширення модельного ряду автомобілів, що випускаються почне серійний випуск легкових автомобілів JAC, локалізація виробництва яких вже на першому етапі перевищить 30%, і за короткий час планується довести її більш ніж до 50% з можливістю виходу на зовнішні ринки.

Реклама:

Крім того, планується виробництво автомобілів Great Wall і Lifan.

Свинарчук зазначив, що падіння виробництва легкових автомобілів в поточному році порівняно із запланованими обсягами (15 тис од) І з минулим роком пов'язано, перш за все, зі скороченням експорту в Росію через утилізаційний збір, а також зупинками складального конвеєра в рамках підготовки потужностей для виробництва нових моделей.

Він нагадав, що у вересні 2012 року корпорацією був розрахований прогноз ринку легкових автомобілів 2013 року - за базовим варіантом він становив 180 тис , за оптимістичним - 230 тис одиниць.

"Але з урахуванням усіх негативних факторів, за підсумками року добре, якщо дотягнемо до 200-210 тис од", - зазначив він.

При цьому, за його словами, частка корпорації (дистрибуція Hyundai, Bogdan, Great Wall, Lifan; дилерство по Subaru, Lada, Skoda, Uz - Daewoo) за підсумками січня-вересня зросла з 11,7% минулого до 12,3%.

"Автомобілі під брендом  "Богдан" лідирують з продажу в Києві, наприклад", - підкреслив президент корпорації.

За прогнозами корпорації, в 2014 році ринок легкових автомобілів може ще скоротитися - 180 тис одиниць становить базовий прогноз і 195 тис од. - оптимістичний.

"В чомусь він залежить від того, як розвиватимуться відносини з ЄС і Росією" , - підкреслює Свинарчук.

Він також зазначив, що з вантажних автомобілів ринок поточного року прогнозувався на рівні 19,2 тис од. ,а реально очікується 17-17,2 тис. реєстрацій нових вантажних авто. При цьому корпорація планує виробити близько 250 одиниць.

"З урахуванням, зокрема , відсутності законодавчого захисту цього ринку від ввезення уживаної техніки в наступному році очікуємо ринок цієї техніки на рівні 15 тис од , а провести попередньо плануємо 240 одиниць", - повідомив президент корпорації.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: