"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Росспоживнагляд порушив процедуру перевірки - Мінагропрод

Середа, 30 жовтня 2013, 10:25

Українська сторона виконала всі умови Росспоживнагляду щодо організації інспектування кондитерських фабрик корпорації "Рошен".

Про це повідомили у прес-службі Мінагропроду.

Згідно із повідомленням, інспекційна група Росспоживнагляду порушила процедуру перевірок та на даному етапі відмовилася від конструктивного вирішення питання двохсторонньої торгівлі. Такі дії суперечать законодавству обох країн та нормам і вимогам Світової організації торгівлі.

Заява Росспоживнагляду стосовно підсумків перевірки українських фабрик корпорації "Рошен" містить відверто неправдиву інформацію, а її тональність не відповідає духу українсько-російської співпраці.

Реклама:

Росспоживнагляд звинуватив українського виробника у неналежному контролі якості сировини, відсутності дозволів на експорт до РФ продукції основного виробника сировини та у виготовленні продукції на основі застарілих нормативів, що було розцінено як недотримання санітарних норм РФ.

Українська сторона вважає дані висновки безпідставними.

Насправді український виробник-експортер продуктів харчування до РФ, незалежно від українських вимог до якості та безпечності, пройшов сертифікацію у відповідних уповноважених державних установах РФ, під час якої було підтверджено відповідність російським нормативним документам.

Як повідомляють у прес-службі, 21-24 жовтня 2013 року інспектори Росспоживнагляду протягом перевірки фабрик КК "Рошен" не здійснювали відбору зразків для лабораторних досліджень.

Зокрема, Росспоживнагляд всупереч міжнародній практиці включив до групи інспекторів представника російського підприємства - головного конкурента корпорації "Рошен" на російському ринку. Окрім цього, інспектори відмовилися від складання акту перевірки фабрик КК "Рошен", що суперечить вимогам російського законодавства.

Нагадаємо, що Росспоживнагляд від самого початку не мав жодних підстав видавати наказ про заборону на ввезення продукції корпорації "Рошен" до Росії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: