"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна продовжила дію мита на імпорт ламп з Китаю

Четвер, 3 жовтня 2013, 20:21

Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі продовжила на новий п'ятирічний термін дію 74,63% антидемпінгового мита щодо імпорту ламп розжарювання загального призначення з Китаю.

Про це повідомляє Мінекономрозвитку за підсумками засідання МКМТ, передає "Інтерфакс-Україна".

"Комісія встановила, що за наявності значних невикористаних виробничих потужностей китайських виробників ламп і їх експорту за демпінговими цінами в Україну, а також в треті країни, продовжує існувати загроза значного зростання обсягів експорту китайської продукції в Україну, що завдасть значної шкоди національному виробнику", - наголошується в документі.

На думку комісії, прийняте рішення забезпечить збереження конкурентного середовища та робочих місць на внутрішньому ринку ламп розжарювання України, сприятиме модернізації виробництва національного товаровиробника.

Реклама:

Як повідомлялося, остаточне антидемпінгове мито в розмірі 74,63% на ввезення електроламп з Китаю (потужністю не більше 200 Вт, напругою понад 100 В) була введена 14 липня 2006 терміном на рік за результатами розслідування, ініційованого за скаргою найбільшого українського виробника електроламп АТ "Іскра" (Львів).

На підставі перегляду антидемпінгових заходів (у зв'язку із закінченням строку їх дії) обмеження на ввезення ламп з Китаю 4 жовтня 2007 були продовжені рішенням МКМТ строком на п'ять років, а восени 2012 року комісія прийняла чергове рішення про їх перегляд.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!